Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalliista vakuutuksista ei voi syyttää palveluntuottajia

Mielipide
 
Hanna-Kaisa Järvi Ismo Partanen

Helsingin Sanomat uutisoi vakuutusten hintojen rajusta noususta (10. 2.). Terveysvakuutusten osalta yhtiöt tarjoavat selitykseksi yksityisen terveydenhuollon hintojen kallistumista.

Yhtiöt eivät perusta väitettään faktoihin. Kansaneläkelaitoksen tilastoista selviää, että muun muassa yleislääkärin keskimääräinen palkkio on noussut noin 15 prosenttia vuosina 2010–2014. Uutisen mukaan vakuutusyhtiöiden terveyteen liittyvien vakuutusten hinnat ovat viidessä vuodessa nousseet kuitenkin 32 prosenttia.

Vakuutusyhtiöiden terveysvakuutusten kustannusten nousuun on vaikuttanut myös se, että Kelan rahoittamia sairaanhoidon korvauksia on leikattu kymmenillä miljoonilla viime vuosina.

Siinä vakuutusyhtiöt ovat oikeassa, että yksityisten lääkärikäyntien määrä on kasvanut viime vuosina huomattavasti. Ihmiset hakevat hoitoa yksityiseltä sektorilta, koska julkisella sektorilla palveluiden saatavuus on huono.

Julkisen terveydenhuollon kustannukset jatkavat kasvuaan. Yksityisten terveyspalveluiden hintojen kehitys ei juuri poikkea yleisestä hintakehityksestä. Yksityisellä puolella kilpailu aina haastaa hintakehityksen.

Vakuutusyhtiöt eivät voi sälyttää vakuutustuotteidensa hintojen nousua yksityisten terveyspalveluntuottajien vastuulle.

Hanna-Kaisa Järvi
toimitusjohtaja
Terveyspalvelualan Liitto
Ismo Partanen
toiminnanjohtaja
Lääkäripalveluyritykset ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat