Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konsensuskritiikki on ymmärrettävä oikein

Mielipide
 
Ben Zyskowicz

Pääkirjoitustoimittaja Juha Akkanen kirjoitti (HS Merkintöjä 13. 2.), että pääministeri Alexander Stubb on käynyt talven aikana "ristiretkeä konsensusta ja kolmikantaista valmistelua vastaan".

Puheenjohtaja Stubbin konsensuskritiikki on ymmärrettävä oikein. Asioista sopiminen laajalla yhteisymmärryksellä – konsensuksella – politiikassa ja työmarkkinoilla on myönteinen asia. Toisaalta päätöksenteon muoto ei ole itseisarvo, vaan se, että syntyy päätöksiä, jotka vievät Suomea eteenpäin. Päätöksiä, jotka tukevat talouskasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä.

Poliitikot eivät voi eivätkä saa mennä korporaatioiden taakse piiloon. Kansanvallassa hallituksen ja eduskunnan on viime kädessä osoitettava näkemyksellisyyttä ja johtajuutta, jotta työnteon ja yrittäjyyden eteen tehdään tarpeellisia uudistuksia.

Akkanen kirjoitti myös, että Ahon hallitus ja Vanhasen toinen hallitus eivät "lopulta uskaltaneet viedä hankkeitaan loppuun, kun ammattiyhdistysliike uhkasi yleislakolla."

Siinä onkin demokratian ystävillä miettimistä. Onko oikein, että ulkoparlamentaarisella painostuksella estetään Suomen kansan valitsemaa eduskuntaa tekemästä sellaisia päätöksiä, joita se pitää Suomen ja suomalaisten menestyksen kannalta välttämättöminä?

Ben Zyskowicz
kansanedustaja (kok), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat