Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osaamista on myös Helsingin ulkopuolella

Mielipide
 
Peter Aho

Mielipidesivulla (HS 8. 2.) kritisoitiin voimakkaasti suomalaisten työpaikkojen siirtämistä ulkomaille. Turhautuminen on ymmärrettävää. Jopa valtio-omisteiset yhtiöt irtisanovat Suomessa ja siirtävät työpaikkoja ulkomaille.

Lopputulos voi olla hämmentävä: irtisanotut nostavat työttömyyskorvausta samalla, kun valtionyhtiö säästää henkilöstökuluissaan ja vie rahaa maamme ulkopuolelle.

Tiettyjen toimintojen ostaminen ulkoisilta kumppaneilta on usein perusteltua. Yritys voi näin keskittyä täysillä ydintoimintaansa. Ulkoistus ei myöskään automaattisesti tarkoita irtisanomisia, etenkään silloin, kun aikaisemmin itse tehty työ päätetään ostaa toiselta suomalaisyritykseltä. Liiketoimintasiirroissa työntekijät siirtyvät usein uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Uusi työpaikka voi olla uuden alku myös vanhemmalle työntekijälle.

Suuri kysymys kuuluu, voiko Suomen rajojen sisäpuolella rakentaa kannattavia kumppanuuksia. Löytyykö Suomesta riittävästi osaamista kilpailukykyiseen hintaan? Uskon, että kotimaisia yhteistyömahdollisuuksia on enemmän kuin mitä pintaraapaisulla vaikuttaa. Maassamme on hurjasti osaamista muun muassa pk-yrityksissä, joista monet ovat maailman parhaita alallaan. Suuri osa näistä yrityksistä toimii pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Ostamalla toimintoja kotimaisilta yrityksiltä jäävät työpaikat, verotulot ja ostovoima kotimaahan. Suomessa voitaisiin saavuttaa paljon uutta keskittymällä yhdessä tekemiseen ja työn järkevään järjestämiseen sekä kumppanuuksiin toisten suomalaisyritysten kanssa.

Peter Aho
toimitusjohtaja, Administer Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat