Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote-lait on syytä hylätä

Mielipide
 
Aulis Pöyhönen

Helsingin Sanomat totesi pääkirjoituksessaan (12. 2.), että jos sote-lakiesitys jää tyystin hyväksymättä, sotesta saadaan ainakin vaalikeskustelun aihe – mutta kunnat jäävät taas pariksi vuodeksi ihmettelemään, mitä tuleman pitää.

Kun kuntien tehtävistä yli puolet siirtyisi ylikunnallisille kuntayhtymille ja muun muassa kunnallinen ja taloudellinen itsehallinto murenisivat pahoin, on tarpeen, että eduskunta hylkää tyystin sote-lait.

Tulevan hallituksen pitää ottaa uusi asento jo hallitusohjelmassaan. Uuden hallituksen pitää kiireesti ryhtyä valmistelemaan Ruotsin mallin mukaista maakuntaitsehallintoa; mallia, joka soveltuvin osin on muissakin Euroopan demokraattisissa maissa.

Perustuslaillisia esteitäkään ei ole, koska mallista on jo valmis säännös: "Itsehallinnosta kuntia suuremmilla hallintoalueilla säädetään lailla."

Sote-lakien valmistelu ei ole kuitenkaan ollut turhaa, koska demokraattista maakuntaitsehallintoa vierastavat puolueet olisivat joka tapauksessa vaatineet tämänlaisen vaihtoehdon selvittämistä.

Aulis Pöyhönen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat