Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiä on kehitettävä esteettömämmäksi

Mielipide
 
Ida Salo

Keskustakirjasto, länsimetro ja lukemattomat muut kehitteillä olevat, tulevaisuuden Helsinkiä värittävät hankkeet pyörivät monien huulilla. Jatkuva kehittämistyö on käynnissä, kuten pitääkin. Helsinki haluaa tulevaisuudessakin olla kaupunki, jonne ihmiset haluavat suunnata hyvien palvelujen, kattavien työ- ja opiskelumahdollisuuksien, toimivan liikenteen ja elävän kulttuurin perässä.

Kehitys palvelee meitä valitettavan usein kuitenkin epätasa-arvoisesti. Vaikka suunta on parempaan päin, tilojen suunnittelussa laiminlyödään usein liikuntarajoitteiset: tukikaiteita ei ole, tilat ovat liian ahtaat tai pyörätuolirampit liian jyrkät.

Kun tutustuimme koulun kurssilla julkisten tilojen esteettömyyteen, huomiot olivat monin paikoin melko lannistavia. Esteettömyyden toteutus oli usein puutteellista. Vanhat rakennukset eivät palvelleet esteetöntä kulkua juuri lainkaan.

Jokainen ansaitsee mahdollisuuden esteettömään asiointiin. Liikuntarajoitteisella tai vammautuneella ihmisellä on yhtäläiset oikeudet ylittää suojatie turvallisesti tai mennä kirjastoon tai ostoskeskukseen niin, ettei hänen tarvitsee ponnistella kohtuuttomasti tai tuntea olevansa vaivaksi. Tulevaisuuden Helsinkiä on kehitettävä esteettömämpään suuntaan.

Joissakin tiloissa esteettömyyteen oli selvästi panostettu. Nämä tahot tietävät varmasti tehneensä hienoa työtä varmistaakseen, että jokainen vierailija voi tuntea olevansa tervetullut.

Ida Salo
fysioterapian opiskelija
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat