Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulujen laitekantaa pyritään parantamaan

Mielipide
 
Liisa Lind

Tiina Halttunen kirjoitti (HS Mielipide 6. 2.) Helsingin opetusviraston asettavan oppilaat eriarvoiseen asemaan järjestämällä kilpailun, johon kaikki peruskoulujen oppilaat eivät voi osallistua, sillä Helsingin kouluissa ei ole riittävästi mobiililaitteita.

Mobiilipelikilpailu liittyi liikkuvan oppimisen kehittämishankkeeseen, johon on saatu ulkopuolista rahoitusta. Hankkeessa on mukana kahdeksan kaupungin peruskoulua sekä kaupungin luontokoulut.

Uusia menetelmiä ja malleja kehitetään ja kokeillaan näin pienimuotoisesti ennen kuin ne mahdollisesti otetaan käyttöön laajemmin. Kilpailulla haluttiin nostaa esiin hankkeen projekteissa syntynyttä lasten omaa tekemisen iloa ja osaamista.

Helsingin lukioissa suositellaan omien laitteiden käyttöä. Peruskouluissa omien laitteiden käyttöä ei ole vaadittu tai suositeltu, sillä perusopetus on maksutonta. Oikeuskansleri on edellyttänyt opetus- ja kulttuuriministeriöltä linjauksia omien laitteiden käytöstä elokuun 2015 loppuun mennessä.

Toisaalta Helsingissä ei ole myöskään kielletty omien laitteiden käyttöä peruskouluissa. Koulut voivat sopia huoltajien kanssa, että oppitunneilla voidaan käyttää myös oppilaiden omia laitteita yhdessä opiskeluun.

Tavoitteena Helsingissä on parantaa koulujen laitekantaa suunnitelmallisesti ja helpottaa niiden käyttöönottoa opiskelussa ja opetuksessa. Kaupungin laitekantalinjauksia määritellään parhaillaan.

Uusien, vuonna 2016 voimaan tulevien opetussuunnitelmien mukaan oppilailla on oltava mahdollisuudet tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kehittämiseen. Digitaalisuutta hyödynnetään suunnitelmallisesti kaikilla luokka-asteilla eri oppiaineissa, monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa ja muussakin koulutyössä.

Liisa Lind
Mediakeskuksen johtaja
Helsingin opetusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat