Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monikulttuuriset perheet savustetaan ulos Suomesta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lehdissä kirjoitetaan jatkuvasti, miten Suomi tarvitsee lisää työvoimaa, lisää maahanmuuttajia, lisää lapsia ja lisää veronmaksajia. Tunnen pakahtuvani kiukusta. Miksi ei ensin palkattaisi niitä tuhansia työttömiä, jotka ovat vuosikausia istuneet kotona odottamassa ja toivomassa, että he viimein pääsisivät töihin?

Toiseksi, miksi ei houkuteltaisi ulkosuomalaisia perheitä palaamaan Suomeen, ja monikulttuurisia perheitä (joista toinen puoliso on suomalainen) pysymään ja viihtymään Suomessa? Ei tarvittaisi kotouttamissuunnitelmia eikä kohdattaisi sopeutumisongelmia.

Olen itse monikulttuurisen perheen äiti. Meillä on kolme lasta ja asuimme Suomessa ulkomaalaisen mieheni kanssa seitsemän vuotta. Tuossa ajassa mieheni oppi suomen kielen ja suoritti Suomessa maisterintutkinnon. Hän haki aktiivisesti töitä ja olisi ollut motivoitunut työskentelemään vaikka siivoojana, mutta ensimmäistäkään työpaikkaa ei seitsemän vuoden aikana löytynyt!

Mitä vaihtoehtoja perheellemme jäi? Muutimme pois Suomesta toiseen maahan, josta voisimme molemmat saada töitä. Tunnen monta vastaavassa tilanteessa olevaa perhettä, jotka ovat joutuneet jättämään Suomen.

Sekä minä että mieheni olemme löytäneet uudesta asuinmaastamme työpaikat. Minulla on kuitenkin vielä Suomessa mukava työpaikka, josta olen saanut kahdeksi vuodeksi vapaata. Nyt aika alkaa olla lopuillaan ja on päätettävä, sanoudunko irti vai palaammeko Suomeen.

Olisin kovasti halunnut lastemme asuvan ja käyvän koulunsa kotimaassaan Suomessa ja maksavan aikanaan myös veronsa sinne, mutta tilanne mieheni työllistymisen suhteen tuskin on muuttunut. Varaisin heti perheellemme paluulennot onnen kyyneleet silmissäni, jos vain tietäisin, että mieheni saisi Suomesta töitä.

Ulkosuomalainen äiti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat