Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykkää ei tarvita koulupäivän aikana

Mielipide
 
Vesa Koskiaho

Kaupunkisivuilla (HS 12. 2.) ja mielipidesivuilla (HS 14. 2.) kirjoitettiin kännykän käytön ongelmista, joihin koulumaailmassa on törmätty.

Kouluilla on hyvin erilaisia käytänteitä, kuinka ne suhtautuvat matkapuhelinten häiritsevään käyttöön koulupäivän aikana. Matkapuhelinta on käytetty kiusaamisen välineenä. On välitetty viestejä tai kuvia, joiden tarkoituksena on ollut pilkkaaminen tai loukkaaminen.

Onko hyvä, että jokainen koulu päättää itse omista ohjeistaan, kuten nyt? Tarvitaanko kuntien kouluviranomaisilta linjauksia ja ohjeistusta kännyköiden käyttöön peruskouluissa? Tilannetta on palloteltu koulujen ja kuntien opetusvirastojen kesken. Kännykän käyttöön on reagoitu vasta, kun jotain hälyttävää on tapahtunut.

Perusopetukseen tarvitaan "kännykkäetiketti". Linjapäätös antaisi kouluille ja opettajille selkänojan lasten ohjeistamiseksi kännykän käytössä. Se on myös arvokannanotto matkapuhelimien panemiseksi pois kahlitsemasta ajattelua.

Huoltajien, kouluviranomaisten ja päättäjien on katsottava hieman kännykän näyttöä etäämmälle. Koulu on opiskelua ja koululaistaitojen oppimista varten. Omat kännykät eivät kuulu siihen koulupäivän aikana. Matkapuhelimet voivat olla koulupäivän ajan vaikka niin sanotuissa kännykkäparkeissa opettajan valvonnassa.

Turvallisessa kouluympäristössä kännyköitä ei tarvita kesken päivän.

Näin vähennämme orjuuttavaa kännykkäriippuvuutta ja parannamme lasten aitoa sosiaalista kanssakäymistä.

Vesa Koskiaho
erityisopettaja, Hamina

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat