Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aseeton vastarinta ei ole vaihtoehto

Mielipide
 
Yrjö Häme

Toimittaja Lari Malmberg kirjoitti sunnuntaisivuilla (HS 15. 2.) aseettoman vastarinnan autuudesta.

Ajatellaan, että kotiisi olisi hyökkäämässä aseistautunut rikollisjoukko. Kutsuisitko poliisin, yrittäisitkö saada hyökkääjät perääntymään ammuskelemalla vai istuisitko nurkassa siteeraamassa lempifilosofejasi?

Nato-jäsenyyden kannattajien mielestä poliisi olisi paras vaihtoehto, yhdistettynä itsenäiseen viivytystaisteluun. Poliisin olemassaolo voisi jopa ennaltaehkäistä koko tilanteen. Nykyisin olemme kuitenkin omien avujemme varassa.

Aseettomasta vastarinnasta on esimerkkejä Baltian maista, jotka ajautuivat vuosikymmenien kurjuuteen luovutettuaan alueensa neuvostojoukoille. Itsenäisen puolustuksen toimivuudesta tuoreimmat esimerkit ovat Ukrainasta ja Georgiasta.

Sen sijaan mikään valtiollinen toimija ei ole milloinkaan hyökännyt Naton jäsenmaahan, ja Nato-sopimuksen viidettä artiklaa onkin sovellettu ainoan kerran terrori-iskujen yhteydessä.

Tuskin kukaan suomalainen haluaa sotaa. Nato-jäsenyys olisikin paras mahdollinen rauhan tae.

Naton ja armeijamme tarpeellisuus tulevaisuudessa riippuu Venäjän poliittisesta kehityksestä. Hallinnon toimien julkiset kyseenalaistajat ovat vähissä. Meidän tulee varautua sotilaallisen painostuksen mahdollisuuteen.

Yrjö Häme
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat