Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verohallinnon laskelmat perustuvat faktoihin

Mielipide
 
Eira Karppinen

Elinkeinoelämän keskusliiton veroasiantuntija Virpi Pasanen kritisoi voimakkaasti (HS Mielipide 14. 2.) Verohallinnon laskelmia erikokoisten yritysten maksamasta yhteisöveron määrästä.

Verohallinto on verrannut, kuinka paljon erikokoiset yritykset maksavat yhteisöveroa suhteessa niiden liikevoittoon. Koska meillä ei ole tietokannassa suoraan tuloslaskelmakaavan mukaista liikevoittoa, se on jouduttu laskemaan vähentämällä liikevaihdosta tuloslaskelmakaavan mukaisia eriä ennen liikevoittoa. Nämä korjaukset on tehty kaikille yrityksille yhteneväisesti eivätkä sisällä mitään olettamuksia tai arvionvaraisia eriä.

Laskelman mukaan suuryritysten maksama yhteisövero suhteutettuna liikevoittoon oli vuonna 2013 olennaisesti alempi kuin pienten yritysten.

Olemme laskeneet vastaavan tuloksen myös voitosta ennen veroja. Tästä laskettuna suuret yritykset maksavat yhteisöveroa noin 20 prosenttia ja pienet ja keskisuuret 24,5 prosenttia.

Laskelmamme osoittavat siis vain sen, että suuryrityksillä ja konserneilla on enemmän mahdollisuuksia hyödyntää verolainsäädännössä olevia laillisia keinoja järjestellä verotettavaa tuloaan. Käytännössä suuryritykset hyödyntävät laajasti esimerkiksi korkojen ja tappioiden vähennysoikeutta sekä konserniavustuksia.

Verohallinto ei ole laskelmilla osoitellut ketään tai mitään. Olemme osana normaalia analyysitoimintaamme selvittäneet faktoja siitä, kuinka erilaiset tuloksentasaus- ja verosäännökset käytännössä toimivat.

Eira Karppinen
viestintäpäällikkö
Verohallinto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat