Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laman aiheuttajat eivät joutuneet vastuuseen

Mielipide
 
Ruuhka-Suomi takana

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä nosti (HS Kotimaa 14. 2.) puheenaiheeksi 1990-luvun laman sekä sen aiheuttajat ja uhrit. Tämä on sinänsä asiallinen ja hyvä teko.

Tässä yhteydessä esitetty anteeksipyyntö yrittäjille ja laman uhreille on kuitenkin erittäin loukkaava.

Sipilä varovasti tunnusti silloisten poliittisten ja hallinnollisten päättäjien virheet. Mielestäni anteeksipyynnöllä ei korvata turhaan menetettyjä ihmishenkiä, rikkoutuneita perheitä ja särkyneitä sukulaisuussuhteita eikä syrjäytyneiden ihmiskohtaloita.

Toimin koko 1980-luvun ajan yrittäjänä menestyksellisesti. Työllistin keskimäärin 2–5 henkilöä ja itseni koko toiminta-ajan. Vuonna 1990 omat ja yritykseni kiinteistö- ja osakeomistukset ylittivät viiden miljoonan markan rajan. Velkoja oli yhteensä noin puolitoista miljoonaa markkaa.

Lyhyessä ajassa, vajaassa vuodessa, velan määrä kasvoi isänmaan virheiden vuoksi kaksinkertaiseksi. Samalla kiinteistö- ja osakeomistusten arvo laski alle puoleen, jolloin talous olikin miinuksella puolisen miljoonaa markkaa. Muistaako joku tuon ajan korkoprosentit?

Ei ollut enää pankinjohtajia kavereina eikä muutoinkaan ystävää neuvotteluissa.

Nyt olen elänyt 25 vuotta luottokelvottomana, jatkuvasti taloudellisesti hyväksikäytettynä, ulosottomiehen vainoamana ja verottajan silmätikkuna. En voi käsittää, miksi tuon paljon puhutun laman aiheuttajat eivät ole joutuneet mihinkään vastuuseen päätöksistään.

Ruuhka-Suomi takana
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat