Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaaehtoistyö tuo merkityksellisyyttä elämään

Mielipide
 
Nora Karttunen

Voin osittain samastua nimimerkin "Asiantuntija ja kolme tutkintoa, mutta turhaan" (HS Mielipide 16. 2.) tilanteeseen, vaikka minulla on työttömyyttä takana vain muutama kuukausi.

Oman myönteisen kokemukseni pohjalta haluaisin kuitenkin ehdottaa vapaaehtoistyön tekemistä. Uskon, että lähes joka paikkakunnalla siihen löytyy mahdollisuuksia erilaisista järjestöistä tai kunnalta.

Seurakunnat ylläpitävät verkkopalvelua nimeltä Suurella sydämellä, jossa on eri tahojen tarjoamia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ympäri Suomea. Kävijä voit valita, haluaako työskennellä nuorten, aikuisten, lapsiperheiden tai senioreiden parissa. Mahdollisuuksia riittää, ja useimpiin tehtäviin ei vaadita koulutuksen käymistä.

Vapaaehtoistyössä tuntee itsensä varmasti tarpeelliseksi ja odotetuksi ihmiseksi. Se auttaa lähtemään kotoa liikkeelle sekä ylläpitää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Vapaaehtoistyössä voi myös oppia monenlaista, mistä saattaa olla apua työnsaannissa. Se voi lisäksi auttaa verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa, mikä voi myös edistää työnhakua.

Nora Karttunen
Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat