Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunginjohtaja voisi tukea kartanoita tililtään

Mielipide
 
Henrik Nyholm

Helsingin kaupunginhallituksen päätös olla antamatta Kulosaaren ja Jollaksen kartanoiden ylläpitoon tarvittavaa vuokra-avustusta uhkaa jättää kiinteistöt oman onnensa nojaan vuodeksi.

Kartanoiden ylläpidosta vastanneet järjestöt hakivat vuokrausavustusta sekä vuotuista tukea. On ymmärrettävää jättää vuotuinen tuki antamatta hakemuksen myöhästymisen vuoksi. Kaupungin intressi ei kuitenkaan voi olla omalla päätöksellään jättää kartanot ilman käyttöä vuodeksi. Koska vuokratuen saaja ja antaja on sama taho, Helsingin kaupunki, olisi tukeminen pitkälti nollasummapeli.

Kaupunginhallituksen päätöksen seurauksena järjestöjen on mahdotonta jatkaa kaupungin omaisuudesta huolehtimista ja kartanoiden tarkoituksenmukaisen käytön järjestämistä.

Päätös merkitsee kartanoille vuoden heitteillejättöä eli jäämistä ilman kiinteistöjen lämmitystä tai vartiointia.

Päätös ei täytä hyvän omaisuudenhallinnan tunnusmerkkejä ja vaarantaa Itä-Helsingin kulttuurihistoriallisten kiinteistöjen ylläpidon.

Kaupunginjohtajalla olisi tilaisuus korjata kaupunginhallituksen karkea virhe tukemalla vuokrausavustuksen verran järjestöjä omalta tililtään, joka on juuri yllättävien tilanteiden varalle. Itä-Helsingin arvostus ja kaupungin kokonaisetu vaativat sitä.

Henrik Nyholm
puheenjohtaja
Helsingin vasemmistonuoret

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat