Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion huolehdittava kaikista peruspalveluista

Mielipide
 
Jarmo Kervinen

Yhteiskunnan toimintojen järjestäminen näyttää menneen sekaviksi hallintohimmeleiksi. Professori Heikki Hiilamo näytti (HS Vieraskynä 17. 2.) sote-uudistuksestakin seuraavan köyhien kyykytystä.

Oikeudenmukaisinta ja tasapuolisinta olisi, että kaikki peruspalvelut siirrettäisiin yhteisestä pussista maksettaviksi eli valtiolle. Kun lapset koulutetaan, kukaan ei tiedä, missä pitäjässä he veronsa maksavat. Kun ihminen loukkaantuu tai sairastuu, yhteiskunnalle kokonaisuudessaan on tärkeää, että hän kuntoutuu. Elämäntyö tehdään missä milloinkin. Kun ilta tulee, niihin viimeisiin palveluksiin on monella suunnalla kiitettävää.

Kootaan koulut valtion koululaitokseksi, terveydenhoito terveyslaitokseksi ja tarvitsevien hoito huoltolaitokseksi. Palkat ja käyttövarat voisi maksaa Valtiokonttori. Kaikkien kiinteistöjen rakentamisen ja korjaukset voisi palauttaa rakennuslaitokseen.

Viime vuosisadalla oli valtion oppikouluja. Hallinto koostui rehtorista, kanslistista ja talonmiehestä. Rehtori ja talonmieskin opettivat.

Toiminta on kaikkein edullisinta, kun tehdään vain tuottavaa työtä eli koulussa opetetaan, terveyskeskuksessa parannetaan ja hoitokodissa hoidetaan. Rehtorit, ylilääkärit ja muut johtajat saisivat palkata käyttövaroillaan sopivimmiksi katsomansa huoltopalvelut, talonmiehet ja siivoojat.

Jarmo Kervinen
tekniikan tohtori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat