Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antisemitismi voimistuu Euroopassa

Mielipide
 
Rony Smolar

Kun muut voivat huonosti, juutalaiset saavat kärsiä. Historia näyttää nyt toistavan itseään. Juutalaiset ovat viime aikoina joutuneet Euroopassa silmittömän terrorin kohteeksi.

Monet maanosaamme asettuneet muslimitaustaiset maahanmuuttajat tuntevat syrjäytyneensä epäonnistuneen kotoutumisen seurauksena. Kun katkeroituneeseen mieleen lisätään aimo annos Lähi-idän problematiikkaa sekä pakkosyötettyä fanaattisuutta, lopputuloksena on se, mitä olemme nähneet.

Iskujen islamistisilla tekijöillä on ollut rikostausta, ja he ovat olleet viranomaisten seurannassa. Siitä huolimatta he ovat onnistuneet tavoitteissaan. Kohteina ovat olleet eurooppalaiset arvot sekä viattomat juutalaiset.

Mutta miksi juutalaiset? Edustavathan hekin Euroopassa elintilaansa etsivää vähemmistökulttuuria. Lähi-idän arabimaailmassa Israelia pidetään vihollisena, eikä maan kansalaisia tohdita nimetä israelilaisiksi vaan arabiankielisellä sanalla "jahud" juutalaiseksi. Näin Israelin vastainen asenne on seurannut uuteen asuinmaahan, ja eurooppalaisen kulttuurin jo vuosisatoja sitten omaksuneet maanosan juutalaiset ovat muuttuneet helpoiksi sijaiskärsijöiksi.

Iskulle löytyy aina tekosyy, kun kohteeksi valikoituu juutalainen. Selvällä kielellä sitä kutsutaan antisemitismiksi eli juutalaisvastaisuudeksi. Tätä tuntuu olevan vaikea tunnustaa, sillä uutisoinnissa uhrit ovat olleet "viattomia siviilejä". Ei voi olla sattuma, että iskut ovat Euroopassa kohdistuneet synagogaan, juutalaiseen ruokakauppaan, museoon tai kouluun, ja tekijöillä on lähes aina ollut sama tausta.

Euroopan synkän lähimenneisyyden uskottiin poistaneen tämän ilmiön mutta "uudessa Euroopassa" se valitettavasti tuntuu saaneen uutta eloa.

Rony Smolar
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat