Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaihdetaan ruokakulttuurin strategia ruokaan

Mielipide
 
Jyrki Kilpikari

Helsingin kaupunkiin on palkattu viime vuoden marraskuun alusta kaupungin ruokakulttuurin strategiapäällikkö. Tavoitteena tällä rekrytoinnilla on auttaa Helsinkiä tulemaan entistä elinvoimaisemmaksi ruokakaupungiksi.

Uudella päälliköllä on hienoja tavoitteita: keskusliikkeiden maailmasta siirrytään viiden vuoden sisällä yhä enemmän lähi- ja luomutuotantoon, ja kaupunkilaiset saattavat omistaa yhdessä lammastilan tai lehmän. Hyönteiselintarvikkeiden käyttö voi lisääntyä meillä, kuten on tapahtunut Hollannissa ja Belgiassa.

Pahoin pelkään, että viiden vuoden kuluttua Suomessa hyönteiset syövät edelleen suomalaisia eivätkä suomalaiset hyönteisiä.

Voisimme olla Suomessa ruokakulttuurin tiennäyttäjiä entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Voisimme unohtaa karitsoiden syönnin ja 80-vuotiaan portviinin. Helsingistä ei tule Euroopan gourmet-keskusta strategioilla, jotka on jo toteutettu muualla. Trendejä on helppo seurata mutta vaikea luoda.

Toivon kovasti, että tämän päällikön palkkaukseen on saatu rahoitus EU:lta tai jostain muualta, jotta se ei rasita kaupungin budjettia. Viiden vuoden pestin kustannuksilla, jotka muuttavat Helsingin ruokakulttuuria kovasti, olisi saatu päivittäistä, hyvää suomalaista ruokaa monille, joilla sitä ei tässä hyvinvointiyhteiskunnassa ole.

Jyrki Kilpikari
tekniikan lisensiaatti, Kiikala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat