Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Söderskärin tulevaisuus näyttää valoisalta

Mielipide
 
Erkki Virolainen

Majakkaseuran puheenjohtaja Angela Eriksson ihmetteli (HS Mielipide 19. 2.) Söderskärin majakkasaaren puurakennusten vuokrauksen kilpailutusta.

Metsähallitus ei voi tukea yhden yrittäjän liiketoimintaa. Puurakennusten vuokrauksen kilpailutukseen päädyttiin, koska majakan liiketoiminnasta vastaavan Origo Oy:n ennen kilpailutusta tarjoama vuosivuokra oli hyvin alhainen ja Metsähallitukselta vaaditut puurakennusten korjausinvestoinnit olivat suuria.

Kilpailutus ei tullut yllätyksenä: siitä ilmoitettiin yrittäjälle vuotta aiemmin.

Kilpailutuksen tulos oli selvä. Voittaneen yrittäjän EW Finlandin liiketoimintaidea tukee saaren ainutlaatuisen luonnon ja linnuston suojelua. Yritys on myös hyvin sitoutunut vaalimaan alueen kulttuuriperintöä.

Kilpailutuksessa huomioon otettujen kriteerien lisäksi yrittäjä on luvannut investoida huomattavan summan puurakennusten kunnostukseen, joten kunnostus tapahtuu ilman veronmaksajien rahoja.

Söderskärin luonnonsuojelualue säilyy yleisökohteena, ja halukkailla on mahdollisuus nauttia saaren kulttuuriperinnöstä suojelumääräysten sallimissa rajoissa. Majakan omistajat voivat myös jatkaa majakkamatkailua, eikä mikään estä heitä kehittämästä yhteistyötä EW Finlandin kanssa.

Metsähallituksella on myös tulevaisuudessa lisääntyvää yhteistyötä kilpailutuksen hävinneen Origo Oy:n kanssa Tammisaaren saariston kansallispuistossa ja Vallisaaressa Helsingissä. Näissäkin kohteissa yhteistyöyrittäjä valitaan normaalin kilpailutusmenettelyn kautta.

Erkki Virolainen
puistonjohtaja
Metsähallituksen luontopalvelut

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat