Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoliikennestrategia jää puolitiehen

Mielipide
 
Timo Hyvönen

Lentoliikennestrategia esiteltiin eduskunnan liikennevaliokunnassa vastikään. Strategia on yksinkertainen ja suoraviivainen: taataan Aasian jatkolennoille mukava vaihto Helsinki-Vantaalla ja pidetään yllä niitä lentoasemia, joista on vakituista reittiliikennettä.

Liikelento ja yleisilmailu on jätetty pois strategiasta. Kevyt lentoliikenne kasvaa ennusteiden mukaan kaksinkertaisella nopeudella muihin liikennemuotoihin nähden ja kaksin- tai kolminkertaistuu lähivuosikymmeninä.

Poliittisella päätöksellä myös metropolin ainoan yleisilmailukentän Helsinki-Malmin tarkastelu on jätetty pois strategiatyöstä, mikä on suuri virhe.

Tampere esitteli juuri eri liikennemuotoja yhdistävän AiRRport-hankkeensa. Tämä on piristävä uusi lähestymistapa koko Suomen lentoliikenteeseen.

Lapin liitto kyseenalaistaa oikeutetusti kaiken lentoliikenteen keskittämisen Helsinki-Vantaalle: voisihan jatkoyhteydet hoitaa Rovaniemeltäkin.

Tässä harvaan asutussa maassa pitää hyödyntää nykyaikainen ilmailuteknologia ja turvata lentoliikenteen tulevaisuus. Lentoliikennestrategia on palautettava valmisteluun näistä lähtökohdista.

Timo Hyvönen
diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat