Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Porkkalaan kannattaisi perustaa kansallispuisto

Mielipide
 
Henrik Vuornos

Metsähallitus luovutti tammikuussa selvityksen Suomenlahden merikansallispuistojen täydennysmahdollisuuksista ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasoselle (kok). Selvityksessä arvioitiin Itäisen Suomenlahden, Tammisaaren saariston ja Saaristomeren kansallispuistojen täydennysmahdollisuuksia sekä Porkkalanniemen ja sen edustan merialueen suojeluvaihtoehtoja.

Porkkalanniemeä koskevia vaihtoehtoja raportissa oli neljä: pienimuotoisesta luonnonsuojelualueiden kasvattamisesta aina merkittävän kokoisen kansallispuiston perustamiseen.

Selvitys on hyvin tervetullut lisä pääkaupunkiseudun ulkoilumahdollisuuksien kehittämiseksi. Porkkalanniemi sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä ydinkeskustasta, eikä julkisen liikenteen järjestäminen alueelle vaadi suuria lisäpanostuksia.

Alueen retkeilymahdollisuudet ovat nyt varsin rajalliset, vaikka Porkkalanniemi retkeilykohteena on kiinnostava.

Kansallispuistoa perustettaessa alueelle on luotava asianmukaiset ulkoilureitit ja nuotiopaikat. Suunnitteluvaiheessa tulee kiinnittää huomiota niin patikoinnin kuin melontaretkeilynkin tarpeisiin.

Kansallispuiston perustaminen rajoittaa usein esimerkiksi suunnistus- tai seikkailu-urheilutapahtumien järjestämistä. Porkkalanniemen kansallispuistoa valmisteltaessa on otettava huomioon, että myös ulkoilmatapahtumat ja metsästys säilyvät osana alueen ulkoilumahdollisuuksia. Satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi perustettava kansallispuisto olisi todella tärkeä ja toivottu lisä pääkaupunkiseudun lähiluonnon turvaamiseksi ja kehittämiseksi.

Henrik Vuornos
kaupunginvaltuutettu (kok)
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat