Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunginjohto laiminlyö rakennusperintöä

Mielipide
 
Jarmo Kalanti

Henrik Nyholm valitteli (HS Mielipide 18. 2.) itähelsinkiläisten kartanoiden heitteillejättöä. Valitettavasti sama pätee moneen muuhunkin Helsingin kaupungin omistamaan suojeltuun rakennukseen, kuten Lapinlahden sairaalaan sekä Lauttasaaren ja Tuomarinkylän kartanoihin.

Viimeksi mainitusta päättäjät katsoivat aiheelliseksi lopettaa museotoiminnan pari vuotta sitten, kun toiminnasta aiheutui peräti noin 100 000 euron vuosikulut. Kulut vastasivat parin ydinkeskustan pysäköintimittarin tuloja. Nyt kaikki mainitut rakennukset ovat olleet vuosia tyhjillään odottamassa sopivaa ostajaa.

Lapinlahden sairaalan ostajalle on kaavailtu bonukseksi puistoon rakennusoikeutta, joka vaatisi tosin asemakaavan muutoksen ja sulkisi kaupunkilaisilta yhden henkireiän.

Palautettakoon lopuksi mieleen rakennusperinnön suojelulain 17. pykälä: "Jos rakennuksen omistaja on laiminlyönyt säilyttämisen ja suojelun tarkoituksen edellyttämän hoidon ja kunnostuksen, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi velvoittaa hänet määräajassa ryhtymään tarpeellisiin toimiin rakennuksen kunnostamiseksi tai saattamiseksi ennalleen sakon uhalla tai uhalla, että elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus teettää työn hänen kustannuksellaan."

Hän olemme me – veronmaksajat.

Jarmo Kalanti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat