Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pisararadan rahat teiden kunnostukseen

Mielipide
 
Pirjo Lehtinen

Lauri Kontro (HS Mielipide 23. 2.) on täysin oikeassa valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) ajamasta Pisararata-hankkeesta. Kahden miljardin euron investointi tuottamattomaan tunneliin ja radanpätkään Helsingin alle on järjetön. Vaikka rahoituksesta viidennes saataisiinkin EU:n kassasta, sekin on meidän veronmaksajien rahaa.

Kahdelle miljardille eurolle löytyy hyödyllistä ja jopa täysin välttämätöntä käyttöä. Suomen tieverkko on häpeällisen huonossa kunnossa. Valtatiet 2 ja 12 sekä monet pienet tiet ovat paikoin jopa hengenvaarallisia. Myös valtatiet 51 ja 25 ovat välittömän korjauksen tarpeessa.

Teiden päällysteissä on teräväreunaisia ja syviä monttuja, jotka näillä keleillä ovat täynnä vettä. Vaihtelevat sääolot rapauttavat pinnoitteet nopeasti, ja pienempien teiden kunto on paikoitellen lähes ajokelvoton.

Olen ehdottanut ministereille ja muille asioista päättäville, että otettaisiin käyttöön niin sanottu elinkaarimalli. Sillä saataisiin infrastruktuuri kunnostettua ilman suuria kertainvestointeja. Samalla työtilanne paranisi huomattavasti, sillä esimerkiksi siltojen korjausta ei voi viedä Kiinaan.

Pari ylimääräistä miljardia voisi käyttää hukkainvestoinnin sijaan järkevästi ja tuottavasti Suomen rapautuvan tiestön ja siltojen kunnostukseen.

Pirjo Lehtinen
Inkoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat