Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikuntatapahtumat luovat yhteisöllisyyttä

Mielipide
 
Håkan Nordman Riitta Pääjärvi-Myllyaho

Helsingin opetusviraston päätös koulujen välisten kilpailujen lopettamisesta huolestuttaa edelleen. Koulu on avainasemassa, kun on kyse lasten ja nuorten kunnon parantamisesta. Vain koulussa tavataan kaikki lapset ja siellä voidaan vaikuttaa heidän asenteisiinsa.

Rohkaiseva esimerkki on ruotsinkielisten koulujen jo vuodesta 1961 lähtien juostu Stafettkarnevalen. Tapahtuma luo liikunnan iloa ja yhteisöllisyyttä koulussa mutta kasvattaa myös kilpaurheilijoita eri lajeihin.

Vastaava tapahtuma on saatava aikaan myös suomenkielisille koululaisille. Vaasanseudun urheiluakatemiasäätiö (VSUA) on opetus- ja kulttuuriministeriön tuella selvittänyt eri tahojen valmiutta ja kiinnostusta asiaan. Kysyntää on paljon. Tapahtuma edellyttää useita vuosittaisia aluekilpailuja ja yhteisen finaalin sopivin aikavälein.

Vaasassa ja Seinäjoella tapahtumaa on kokeiltu menestyksekkäästi. Viimeksi 2 526 koululaista osallistui juoksukilpailuihin ja lisäksi 600 koululaista huutosakkikilpailuun. Myös Jyväskylässä on lähdetty liikkeelle, ja perinteikkäät kouluviestikilpailut keräävät hyvin osanottajia esimerkiksi Tampereella, Lahdessa ja Turussa. Yhtenäistämme kilpailuohjelmaa.

Ministeriön tukeman työn päätehtävä on Kouluviestikarnevaalin laajentaminen koko maahan. Muutamat kaupunkiseudut ovatkin tehneet alustavat päätökset ensikokeilusta syksyllä. On toivottavaa, että myös pääkaupunkiseudun koululaiset pääsevät osallistumaan.

Kouluviestikarnevaalin järjestäminen on paras tapa houkutella koululaisia liikkumaan. Tapahtuma voidaan järjestää kohtuullisin kustannuksin paikallisseurojen avulla. Koulutoimen tehtävänä on myötävaikuttaa runsaaseen osanottoon esimerkiksi järjestämällä kuljetukset, mutta muutoin sen ei tarvitse kantaa huolta järjestelyistä.

Suomen urheiluliitto, Koululiikuntaliitto ja VSUA ovat perustamassa suomenkielisen kouluviestikarnevaalin tukisäätiötä, jonka päätehtävä on Kouluviestikarnevaalin edunvalvonta, markkinointi ja varainhankinta.

Håkan Nordman
järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Riitta Pääjärvi-Myllyaho
pääkoordinaattori
Kouluviestikarnevaali

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat