Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvinvointiyhteiskuntaa ei edes tavoitella

Mielipide
 
Vesa Nuolioja

Kaikki kansanedustajiksi pyrkivät sanovat kannattavansa hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämistä. Hyvinvointiyhteiskuntaa ei kuitenkaan ole, eikä sitä tavoitella. Kansalaiset, poliitikot mukaan lukien, tavoittelevat hetkellistä mielihyvää. Se tarkoittaa ylensyöntiä, ylenjuontia ja hillitöntä erilaisten viihteen muotojen tavoittelua.

Elämme mässäily-yhteiskunnassa, emme hyvinvointiyhteiskunnassa. Mässäilyn kustannukset ovat valtavat. Pelkästään viinanjuonti ja kovien rasvojen ja sokerin syönti aiheuttavat niin paljon terveysmenoja, että niitä ei katettaisi edes 50 prosentin veroasteella.

Ongelmat, joista poliitikot puhuvat, ovat todellisia. Näitä ovat esimerkiksi taloudellinen lama, työttömyys, köyhyys ja välttämätön tarve uudistaa hallinnon rakenteita sosiaali- ja terveystyössä. Suurin ongelmamme on kuitenkin kansalaisten veltto mukavuuden- ja nautinnonhalu.

Poliitikot eivät halua puhua tästä, koska totuuden kertominen veisi ääniä vaaleissa. Asiasta puhuminen olisi kansanedustajiksi pyrkiville kiusallista myös siksi, että he itsekin tavoittelevat kansanedustajan paikkaa ensisijaisesti siksi, että se toisi heille mahdollisuuden suuripalkkaiseen makeaan elämään.

Vesa Nuolioja
eläkeläinen, Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat