Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläiset poliitikot eivät osaa aluepolitiikkaa

Mielipide
 
Pilvi Torsti

Tehtävissäni kaupunkipäättäjänä Helsingissä ja erityisavustajana ja valtiosihteerinä valtiotasolla ministeriöissä olen tehnyt useasti saman havainnon: Muiden alueiden edustajat puolustavat ja ajavat omia etujaan aktiivisesti. Sen sijaan Helsingin etua ei aja juuri kukaan.

Tällä viikolla kuopattiin Helsingin ja pääkaupunkiseudun kannalta tärkeä Pisararata-hanke, kun kokoomuksen maakuntasiipi asettui poikkiteloin ja käveli pääministerin yli. Samalla valtio rikkoi sopimuksen, joka pääkaupunkiseudun kuntien kanssa tehtiin viime kesänä ja jossa esimerkiksi Helsinki sitoutui rakennuttamaan 1 250 lisäasuntoa vuodessa jo aiemmin sovitun 5 000:n lisäksi.

Kun ammatillisen koulutuksen aloituspaikkajakoa uudistettiin pari vuotta sitten, maakuntien edustajat kirjelmöivät opetus- ja kulttuuriministeriölle, kuinka heidän paikkamääriään ei saisi ainakaan pienentää, vaikka nuorten määrä vähenisikin. Akuutista paikkapulasta kärsivän Helsingin poliitikkojen lähetystöä sen sijaan ei näkynyt.

Vastaavia esimerkkejä on paljon. Helsinki ja metropolialue jäävät yleensä lapsipuolen asemaan aluepoliittisissa päätöksissä, sillä alueen edustajat eivät pidä tehtävänään ajaa pääkaupunkiseudun etuja.

Helsingin ja pääkaupunkiseudun menestyminen ei ole muulta Suomelta pois vaan päinvastoin. Pääkaupunkiseudun elinvoimaisuuden tulisi olla koko Suomen intressissä. Helsinkiä vastaan asettuva aluepolitiikka on vahingollista koko Suomelle.

Pisararadan onneton tilanne osoittaa, että on jo aika nostaa Helsingin ja pääkaupunkiseudun omaa profiilia. Niin Helsingin kuin koko Suomenkin etu on se, että Helsinki kilpailee ja kehittyy Tukholman, Pietarin ja Tallinnan kaltaisten keskusten rinnalla.

Pilvi Torsti
valtiosihteeri (hoitovapaalla),
Helsingin kaupunginhallituksen jäsen (sd)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat