Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielipide: Joidenkin on pakko ostaa halpaa

Mielipide
 
Varpu Sihvonen

Elina Grundström kirjoitti (HS Kolumni 24. 2.), että Suomessa on leviämässä pakkomielteinen halvalla ostamisen kulttuuri.

Tuntuipa pahalta lukea tuollaista. Suomessa on kasvava joukko ihmisiä, joiden on pakko ostaa halpoja tuotteita yksinkertaisesti siitä syystä, että rahaa ei ole. Pakko ja pakkomielle ovat kaksi aivan eri asiaa.

Grundström puhui asiaa siinä, kun hän pohti tuotteiden alkuperää. Mutta on turha syyllistää ihmisiä, joilla ei ole varaa olla eettisiä ja ostaa kalliita elintarvikkeita tai ylipäätään mitään kallista.

Kaikki halpoja elintarvikkeita ja muita halpoja tuotteita ostavat ihmiset eivät ole piittaamattomia ja niin paatuneita, että heille ei merkitse mitään se, mistä raaka-aineista ja missä oloissa tuotteet on valmistettu. Mutta mitä teet, kun rahaa on vähän ja perhe on kuitenkin ruokittava ja puettava?

Grundströmin mainitsema "parin euron keinokuituketale" on joillekin ainoa vaate, mihin on varaa. Samoin euron tai pari maksava kauppaketjun tuote.

Kannattaa kokeilla millaista on elää, kun laskujen maksamisen jälkeen ruokaan, vaatteisiin, terveydenhoitoon, harrastuksiin, matkalippuihin ja muihin menoihin jää kuukaudessa pahimmassa tapauksessa vain satanen tai pari. Silloin pari euroa on iso raha.

Varpu Sihvonen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat