Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Medialla on valta valita vaalien puheenaiheet

Mielipide
 
Juha Kokkila

Nyt on jo aika keskittyä todella tärkeisiin asioihin. Suomi on pelastettava taloudelliselta katastrofilta ja taattava yhteiskuntarauha. Tuottavuuden ja tehokkuuden nostamiseen, digitalisaatioon ja byrokratian purkamiseen on löydettävä reseptit.

Suomella ei ole varaa tehdä kaikkea – on keskityttävä megatrendeihin ja skaalautuvien asioiden tehoon. Tulevan eduskunnan urakka tulee olemaan vaativin vuosikymmeniin. Mitä pätevämmät edustajat valitsemme eduskuntaan, sitä paremmat mahdollisuudet on selvitä urakasta.

Tarvitsemme viisaita ja osaavia edustajia kaikista poliittisista puolueista. Olennaista on, kuinka monta viisasta saamme koottua Arkadianmäelle. On aika päästä eroon saamattomista, osaamattomista ja yhden asian populistisista edustajista. Meillä ei ole varaa kansanedustajiin saati ministereihin, jotka alkavat toimikaudellaan opetella asioita, joihin heillä kaiken järjen mukaan pitäisi jo olla koeteltu kompetenssi.

Medialla on valta valita puheenaiheet, joihin julkisuudessa nyt keskitytään. Olisiko median syytä käyttää valtaansa vaikenemalla tyhjänpäiväiset asiat kuoliaiksi? Riideltäväksi riittää pieniä asioita. Niistä saadaan isoista asioista samanmielisetkin riitelemään.

Vastakkainasettelulla ja kärjistämisellä pyritään saamaan erot esiin, mutta sillä voidaan myös lukita päättäjät lähtötelineisiinsä. Epärealistiset lupaukset on joko lunastettava tai valehdeltava tosiksi. Haluammeko samaa teatteria, mitä näemme nyt Kreikan valtaapitävien esittävän?

Media käyttää nyt valtaa, jolla äänestäjille voidaan saada paljastettua ehdokkaiden aito osaaminen. Käytetäänkö media-aikaa kansan kiihottamiseen mitäänsanomattomilla aiheilla vai pitäydytäänkö isoissa asioissa?

On hyvä, että puolueet ovat aika yhtenäisesti julkistamassa päätavoitteitaan. Niihin on syytä pureutua. Olisiko syytä ensin paljastaa kaikkia syleilevät tavoitteet, otettava agendalle vain todella merkitykselliset ja vaikuttavat aiheet ja pureuduttava siihen, miten puolueet kävisivät niihin käsiksi?

Nyt ei ole yhden asian liikkeiden tai eturyhmien edunvalvonnan aika. Tarvitsemme laajempaa edunvalvontaa, jolla tavoitellaan koko Suomen etua.

Eduskunta ei ole suojatyöpaikka, johon pyritään pelkällä julkisuusarvolla. On tärkeää, että äänestäjä voi valita ehdokkaansa oman arvopohjansa mukaisesti. Mutta pelkkä arvomaailma ei nyt riitä. Tarvitaan arvopohjan päälle rakentuvaa vahvaa osaamista ja kokemusta.

Juha Kokkila
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat