Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkoliikenteeseen investoidaan aivan liikaa

Mielipide
 
Peter Viik

Länsimetro ja sen jatke, Pisararata, kehärata, pikaratikka, Sipoon suunnan metro ja Kutsuplus. Vaikuttaa siltä, että vain taivas on kattona, kun joukkoliikennehankkeiden kustannuksia laskeskellaan Helsingin seudulla.

Seudun väestömäärän jatkuva kasvu toki edellyttää panostuksia joukkoliikenteeseen, mutta nykyinen investointitahti tuntuu ylimitoitetulta – etenkin, kun julkinen talous on monissa alueen kunnissa hyvin tiukalla.

Ihmetystä herättää myös se, että moniin hankkeisiin ollaan valmiita upottamaan jopa miljardeja euroja veronmaksajien rahaa täysin estoitta silloinkin, kun hankkeen hyötysuhde on osoittautumassa hyvin heikoksi.

Viime kädessä näiden investointien maksumiehiksi joutuvat sekä joukkoliikenteen käyttäjät alati kohoavien lippujen hintojen muodossa että autoilijat erilaisten verojen ja pääkaupunkiseudulle kaavailtujen ruuhkamaksujen myötä.

Samalla kun raskaita ja kalliita raideinvestointeja suunnitellaan pitkin poikin pääkaupunkiseutua, monet perusasiat on unohdettu. Espoossa ja Kirkkonummella on paikkoja, jonne bussi kulkee arkipäivisin kerran tunnissa, jos niinkään usein. Monilta keskeisiltä pysäkeiltä puuttuvat niin paperiset kuin sähköisetkin aikataulunäytöt.

Sähköiset näytöt saattavat olla epäkunnossa päiväkausia tai viikkoja, pysäkeillä on vanhoja linjakilpiä, pysäkkikatoksia ei ole lainkaan, bussikuskit eivät kunnolla tiedä edes reittiään saati että osaisivat opastaa matkustajia.

Mutta ketäpä nyt pikku yksityiskohdat kiinnostavat, kun tähtäimessä on vähintään miljardin euron tunnelijunahanke.

Peter Viik
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat