Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pisararata kaatui luottamuspulaan

Mielipide
 
Timo Laaninen

Pisara-hankkeen kaatuminen tai lykkääntyminen on herättänyt vilkasta keskustelua, jossa keskustallekin on tarjottu syyllisen viittaa. Tässä asiassa meillä on toiseksi suurimpana oppositiopuolueena kuitenkin vain todistajan rooli.

Pisararadan kokonaiskustannusarvio on jopa kaksi miljardia euroa. Summasta huomattava osuus tulisi helsinkiläisten maksettavaksi. Asiantuntijat liikennevirastoa myöten ovat arvioineet Pisaran kustannus-hyötysuhteeltaan heikoksi. Siksi keskusta ei ole pitänyt Pisaraa järkevänä.

Myös liikennevirasto arvioi marraskuussa, että Pisarasta on enemmän hyötyä, jos se aloitetaan vasta vuonna 2023. Sitä ennen tulisi viraston mukaan keskittyä Helsingin ratapihan lisäksi länteen suuntautuvan lisäraiteen rakentamiseen ja pääradan kapasiteetin lisäämiseen.

HS:n pääkirjoituksessa (26. 2.) todettiin, että "keskusta ei ole Helsingin seudun infrahankkeiden puolustaja". Liikenne- ja muita investointeja on tehtävä koko Suomeen, myös Helsinkiin. Olemme sitoutuneet Helsingin ratapihan ongelmien ratkaisemiseen. Tällä on merkitystä koko maan raideliikenteen tulevaisuuteen. Sen sijaan vastuun Pisararadan kaatumisesta kantavat vain kokoomus ja Sdp.

Vastakkainasettelu Helsingin ja muun Suomen välillä kannattaisi ylipäätään lopettaa. Koko maan voimavaroja tarvitaan, jotta Suomi saadaan kuntoon. Helsingillä on omat ongelmansa, jotka liittyvät työttömyyteen, palvelujen heikkenemiseen, pulaan kohtuuhintaisista asunnoista ja elämisen kalleuteen. Ratkaisut näihin ongelmiin on haettava tulevalla vaalikaudella yhteistyössä.

Timo Laaninen
keskustan puoluesihteeri
Helsingin kaupunginvaltuutettu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat