Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääriajattelun yleisyys ei selvinnyt

Mielipide
 
Timo Saloviita

Ylen iltauutisten (24. 2.) mukaan sisäministeriö selvitti väkivaltaista ääriajattelua toisen asteen oppilaitoksissa. Jopa 60 prosenttia opettajista oli havainnut sellaista, ja lukua pidettiin yllättävän suurena. Valitettavasti saaduilla prosenttiluvuilla ei taida olla mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Monitasoinen ositettu otanta oli vinoutettu isoihin kaupunkeihin ja sitten harkinnanvaraistettu tuntemattomalla tavalla koulujen ja opettajien valinnassa. Kustakin koulusta vastaajina oli kolme opettajaa, joten tapaukset eivät olleet riippumattomia: opettajat ehkä raportoivat samoista tapauksista.

Ministeriön raportti ei kerro yksityiskohtia, mutta voisi arvata, että myös ääriajattelun tarkempi määrittely on jäänyt tekemättä. Myös opettajien käyttö tietolähteenä oli huono ajatus; asiaa olisi tullut kysyä suoraan oppilailta.

Vakava asia pitäisi ottaa vakavasti. Tilanteesta voisi ehkä syyttää myös yliopistoja. Onko niin, että laadullisen tutkimuksen riemumarssi on nyt johtanut siihen, että yliopistoissa koulutettu virkamiehistö ei enää osaa itse tehdä eikä edes tilata luotettavaa tutkimusta yhteiskunnallisista asioista?

Timo Saloviita
kasvatustieteen professori, Jyväskylän yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat