Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siitepölytiedotus on todella tärkeä allergikoille

Mielipide
 
Minna Laurila

Mielipidesivulla (HS 27. 2.) kerrottiin, että valtakunnallisesta siitepölytiedotuksesta vastannut Turun yliopiston aerobiologian yksikkö ei ole saanut tarpeeksi rahoitusta toimintaansa, ja siksi koko valtakunnallinen siitepölytiedotus on vaarassa.

Siitepölytiedotus on osa allergian ja astman sairauden hoitoa sekä ennaltaehkäisevää toimintaa. Allergikkona ja allergikkolasten äitinä seuraan tarkasti näitä tiedotteita. Kasvien siitepölytuotanto voi alkaa, kun ilman lämpötila on nollan yläpuolella. Eteläiset ilmavirrat voivat tuoda jo tammi–helmikuussa eteläiseen Suomeen siitepölyä oireita aiheuttavia määriä.

Koivun, lepän ja pajun siitepölylle allergisen on syytä aloittaa lääkitys useimmiten viimeistään maaliskuun alussa. Kokemuksesta tiedän, että lääkärin määräämien allergialääkkeiden aloittaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen oireiden ensi merkkejä, sillä jo ärtyneitä limakalvoja on vaikeampi rauhoitella.

Siitepölytiedotteista on helppo havaita oman paikkakunnan siitepölytasot ja tehdä niiden perusteella päätökset lääkityksen aloittamisen, annostuksen ja myös päättämisen osalta.

Allergia ja astma ovat Suomessa kansantaudeiksi luokiteltuja sairauksia. Ne aiheuttavat sairauspoissaoloja ja työtehon laskemista ja heikentävät yleistä elämänlaatua. Allergian ja astman yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset ovat huomattavat.

Ihmettelen, jos tahtoa rahoittaa valtakunnallista siitepölytiedotusta ei ole.

Minna Laurila
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat