Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pisararata on järkevä ja perusteltu hanke

Mielipide
 
Risto Rautava

Pisararata on kokonaistaloudellisesti perusteltu hanke. Laskelmissa mukana olevien hyötyjen lisäksi rakentamisesta syntyisi merkittäviä etuja, kun Pisararata edistäisi kohtuuhintaisten kotien ja palveluiden rakentamista koko laajan rataverkoston varrelle. Liikkuminen olisi vaivatonta, nopeaa ja turvallista. Pisararata turvaa kaukoliikenteen kilpailukykyä myös tulevaisuudessa, kun ruuhkaherkkä lähiliikenne ei tuki raiteita.

Tiina Elo ja Sirpa Hertell sekä Timo Laaninen kirjoittivat mielipidesivulla (HS 27. 2.) Pisararadasta ja muiden projektien, kuten Raidejokerin ja Espoon kaupunkiradan toteuttamisjärjestyksestä. Kirjoitusten väitteet vaativat kommentteja.

Helsingin seudun liikennekuntayhtymän (HSL) hallitus käsittelee ensi tiistaina parin vuoden ajan valmisteltua Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Liikennejärjestelmää on valmisteltu yhdessä Helsingin seudun 14 kunnan kanssa.

Suunnitelman hankeluettelossa on kuusi hanketta, jotka sisältyvät valtion ja Helsingin seudun kuntien väliseen sopimukseen. Tällä sopimuksella edistetään näitä hankkeita muun muassa valtion rahoituksella. Pisararata on yksi hankkeista. Raidejokeria tai Espoon kaupunkirataa ei sen sijaan sisälly valtion ja kuntien väliseen sopimukseen, vaikka ne ovatkin tärkeitä hankkeita tulevaisuudessa.

Helsingin seudun kunnat näkevät Pisararadan rakentamisen keskeisenä hankkeena Helsingin seudun ja koko Suomen kilpailukyvylle.

Valtion tulee osoittaa sitoutumisensa heti vaalien jälkeisessä lisäbudjetissa. Vain siten mahdollistamme myös EU:n 200 miljoonan euron rahoituksen saamisen hankkeelle. Kyseessä on kansallinen etu. Tässä hankkeessa ei saa päästä käymään samoin kuin vanhassa sanonnassa "vain kateus voittaa kiiman".

Risto Rautava
hallituksen puheenjohtaja (kok)
Helsingin seudun
liikennekuntayhtymä HSL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat