Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki luovuttaa tontteja vuokra-asunnoille

Mielipide
 
Sami Haapanen Juhani Tuuttila

Kaupunkisivujen jutussa (HS 24. 2.) epäiltiin, että Helsingin tonttipulan vuoksi tuhannet vuokra-asunnot jäävät rakentamatta. Jutusta sai käsityksen, että kaupunki suosii sääntelemätöntä asuntotuotantoa. Tämä on väärä mielikuva.

Helsinki harjoittaa vastuullista tonttipolitiikkaa, jota ohjaa kaupunginvaltuuston hyväksymä asuntopoliittinen ohjelma. Tavoitteena on saada Helsinkiin vuosittain 5 500 uutta asuntoa, joista 3 600 kaupungin maalle.

Ohjelman mukaisesti lähes 60 prosenttia kaupungin asuntotonteista on varattu säänneltyyn kohtuuhintaiseen tuotantoon, kuten Ara-vuokra-asuntoja, hitas-, asumisoikeus- ja opiskelija-asuntoja varten. Kaupungilla on varattuna tontteja lähes 17 500 asunnon rakentamiseksi. Näistä 23 prosenttia on osoitettu Ara-vuokra-asuntotuotantoon, mikä vastaa valtuuston asettamaa tavoitetta. Lisää tontteja tulee tarjolle tänä keväänä.

Kaupungin tavoitteena on toteuttaa omana tuotantonaan vuosittain 750 uutta Ara-vuokra-asuntoa. Uudet Ara-vuokra-asuntotontit varataan siksi valtaosin kaupungin omalle rakennuttajalle eli asuntotuotantotoimistolle (ATT). Tästä syystä tarjolla on vain vähän Ara-vuokra-asuntotontteja muille rakennuttajille, kuten jutussa mainitulle Y-Säätiölle.

Riittävä kaupungin oma tuotanto tukee asuntojen kohtuuhintaisuuden tavoitteita. Ara-vuokra-asuntotuotannon keskittäminen kaupungin omistukseen varmistaa asuntojen säilymisen kohtuuhintaisina myös Ara-vuokra-asuntoihin liittyvien rajoitusten päätyttyä. Lisäksi kaupungin vuokra-asunnot ovat valtaosin yksityisten toimijoiden Ara-vuokra-asuntoja halvempia.

On erittäin myönteistä, että myös muilla toimijoilla on kiinnostusta kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen. Vaikka suurin osa Ara-vuokra-asunnoille tarkoitetuista tonteista on varattu kaupungin omaan tuotantoon, yksityisillä rakennuttajilla on rooli hankkeiden toteuttajana myös tulevaisuudessa.

Sami Haapanen
toimistopäällikkö
Juhani Tuuttila
osastopäällikkö, Helsingin
kaupungin kiinteistövirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat