Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

On Suomessa lyhyenläntiäkin ihmisiä

Mielipide
 
Vanessa Sjögren

Kirjoitus "Pitkäkasvuisen on vaikea sopia normimaailmaan" (HS Kotimaa 1. 3.) muistutteli mukavasti siitä, että kaikki eivät ole samalla sapluunalla luotuja. Olisi kiva nähdä vastaava kirjoitus myös toisen ääripään näkökulmasta.

Kun ostin viimeksi lenkkareita, myyjän naama venähti nopeasti, kun kerroin koon olevan 35–36. Loppujen lopuksi löytyi yksi oikean kokoinen pari, joten valinnanvaraa ei juuri ollut.

Myöskään sopivien vaatteiden löytäminen 150-senttiselle naiselle ei ole ihan niin helppoa. Lastenosastolle on turha mennä, sillä sen lisäksi, että teinimuoti ei oikein istu yli 35-vuotiaalle, aikuisen naisen runsaat muodot eivät mahdu tikunlaihoille nuorille suunniteltuihin vaatteisiin.

Muutenkin vaatesuunnittelussa tuntuu unohtuvan, että kaikki lyhyet eivät ole välttämättä muodoltaan kapoisia. Enkä nyt puhu vain painosta; jotkut vain ovat luonnostaan rintavampia ja harteikkaampia kuin toiset, vaikka jäisivätkin pituudessa keskimäärästä jälkeen.

Liikennevälineisiin mahdun toki kepeästi, mutta ylähyllyille ylettämiseen tarvitsen usein apua. Puhumattakaan kylpyhuoneen peileistä, jotka on asennettu niin korkealle, että näen niistä lähinnä otsalohkoni. On sitä toisessakin ääripäässä elämisessä omat harminsa.

Vanessa Sjögren
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat