Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musiikki on sydämen ja yhdessä kokemisen asia

Mielipide
 
Jukka Tervo

Pertti Kurikan Nimipäivien voitto Uuden musiikin kilpailussa merkitsee sitä, että erityisryhmä tuli uudella tavalla näkyväksi. Kaikilla meillä oma tärkeä äänemme, omanlainen luovuutemme ja yksilöllisyytemme. Se, että Euroviisuihin pääsee nyt kollektiivisen humanismin aallonharjalla jotain aitoa ja vilpitöntä, ei-laskelmoitua ja rehellistä, on tärkeä asia.

Sinänsä Euroviisut ovat luovuuden osalta hirvittävää ajan ja rahan tuhlausta. Ilopoppia ja rakettien pauketta saisi vähemmälläkin vaivalla.

Vammaisten tai psyykkisistä ongelmista kärsivien ihmisten luovuus ei eroa millään lailla muiden luovuudesta – olkoonkin, ettei "muita" ole edes olemassa.

Luonnollinen luovuus on paras keino selviytyä sisäisten ja ulkoisten ongelmien kanssa. Se lievittää kärsimystä ja helpottaa ahdistusta. Kun saamme tunnekosketuksen, tulemme eheämmiksi ja empaattisemmiksi. Luovuus liittää meidät yhteen toisten kanssa, olemme lopulta sisältä samanlaisia.

Musiikki on sydämen ja yhdessä kokemisen asia. Myös vammaisilla – erityisesti heillä – on siihen kykyä, halua ja oikeus. Tätä Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa. Se pakottaa kaikki kunnioittamaan aitoutta ja haavoittuvuutta. Kukaan meistä ei voi asettua näiden asioiden yläpuolelle.

40-vuotisen musiikkiterapeutin urani valtuuttamana haluan antaa erityisen kiitoksen yhtyeen taustajoukoille. He eivät ole esillä eivätkä pidä meteliä itsestään, mutta ilman heidän innostustaan, ammattitaitoaan ja kärsivällisyyttään yhtyettä ei olisi olemassa. Se olisi jäänyt näkemättä ja kokematta Suomelta ja koko Euroopalta.

Jukka Tervo
musiikkiterapeutti, kirjailija, Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat