Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä on siirtynyt pimeän puolelle

Mielipide
 
Arto J. Heinämäki

Venäjän kehityksessä on huomattavan samansuuntaisia piirteitä kuin edesmenneessä Neuvostoliitossa. Toisinajattelijat yksinkertaisesti poistetaan päiviltä tai heidät suljetaan mielisairaalaan. Nobelin palkinnolla palkittujen Andrei Saharovin ja Aleksandr Solženitsynin kohtalo on vielä monilla muistissa.

Boris Nemtsovin murha sopii hyvin tähän samaan kaavaan. Myös toimittaja ja toisinajattelija, rohkea nainen Anna Politkovskaja tapettiin mielipiteidensä takia. Saman kohtalon ovat kokeneet monet muutkin, jotka ovat olleet eri mieltä Venäjän johdon kanssa.

Anna Politkovskajan murhaa voi verrata raukkamaiseen Talebanin suorittamaan pakistanilaisen koulutytön Malala Yousafzain ampumistapaukseen koulubussissa. Malala on puhunut tyttöjen koulutuksen puolesta.

Venäjä on vajoamassa samaan luokkaan kuin täydelliseen pimeyteen vaipunut Pohjois-Korea. Maan ennustettavuus on nolla, maasta on vaikea saada enää mitään relevantteja tietoja eikä kukaan tiedä, mitä Venäjältä on seuraavaksi odotettavissa.

Josef Stalin tapatti aikoinaan ympäriltään huomattavan määrän upseereita, jotka hän koki valtansa uhkaajiksi. Kun toinen maailmansota syttyi, Stalinilla oli suuri ongelma löytää asiantuntevia upseereita tehtäviinsä.

Vadimir Putinin otteissa on selvästi näkyvissä halu palata Neuvostoliiton aikaiseen yhteiskuntajärjestykseen. Toisinajattelija Nemtsovin murhan kaltaisia uutisia on odotettavissa ikävä kyllä tulevaisuudessakin.

Arto J. Heinämäki
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat