Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleensä sosiaalihuoltoa ei saa ulkomaille

Mielipide
 
Mikaela Westergård

Lauri Heikkinen kysyi (HS Mielipide 2. 3.), haluaako Helsinki passivoida vammaiset, kun sosiaali- ja terveysvirasto ei myöntänyt hänelle henkilökohtaista avustajaa ulkomailla suoritettavaan opiskeluun. Vaikeavammaisten henkilöiden henkilökohtainen apu kuuluu vammaispalvelulain mukaan kunnan järjestettäväksi.

Henkilökohtaisen avun tarkoitus on auttaa vaikeavammaista henkilöä omien valintojensa toteuttamisessa niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin, esimerkiksi työssä ja opiskelussa. Täten myös opiskeluun liittyvien pakollisten ja välttämättömien kurssien suorittamiseen voidaan myöntää henkilökohtaista apua.

Henkilökohtaisen avun myöntäminen perustuu aina kirjalliseen hakemukseen. Asiakas saa kirjallisen päätöksen hakemuksestaan. Päätöksen liitteenä ovat muutoksenhakuohjeet, ja asiakas voi hakea muutosta päätökseen. Tällöin päätöksen arvioi sosiaali- ja terveyslautakunnan jaosto. Pääsääntöisesti sosiaalihuoltoa ei myönnetä ulkomaille. Poikkeuksena on henkilökohtainen apu vaikeavammaisten lyhytkestoisiin loma- tai työmatkoihin. Nämä tilanteet arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Mikaela Westergård
vammaistyön johtaja, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat