Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulumaailma ei avaudu tutkijankammiosta

Mielipide
 
Lea Kelo

Erityispedagogiikan professori Timo Saloviita kirjoitti (HS Vieraskynä 4. 3.) opettajien edunvalvonnasta ja sivusi myös oppilaan siirtämistä erityisopetukseen. On uskomatonta, että Jyväskylän yliopistossa on erityisen opetuksen professori, joka ei tiedä, mikä on erityinen oppilas tai kuinka erityiseksi oppilaaksi pääsee.

Hän ei tiedä, miten monta erityistä vaihetta ja aivan erityistä työntekijää (muun muassa lastenneurologit, neuropsykologit, foniatrit, puheterapeutit ja laaja-alaiset erityisopettajat) perhe ja lapsi ovat kohdanneet ennen kuin yhdessä lähdetään hakemaan aivan erityistä tukea oppimiselle.

Hän ei tiedä, että vielä tämän jälkeen opetusalan aivan erityiset asiantuntijat, rehtorit ja opettajat, pohtivat ja miettivät sitä, millaista ja minkä muotoista erityistä opetuksen tukea tämän lapsen on ylipäätään mahdollista saada.

Toivon professorin astuvan ulos tutkijankammiostaan ja tutustuvan vaikkapa Helsingin Brahenpuiston kouluun, joka on täynnä aivan oikeita erityisiä lapsia, joita opetetaan aivan erityisillä menetelmillä. Myöhemmin he saattavat siirtyä ihan tavalliselle koulutaipaleelle.

Lea Kelo
puheterapeutti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat