Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veropakolaisuuden houkutusta voi vähentää

Mielipide
 
Heikki Ranki

Intoa lähteä veropakolaiseksi esimerkiksi Portugaliin hillitsisi helppo ratkaisu, joka on puhtaasti eduskunnan päätäntävallassa: työeläkkeiden verotuksen muuttaminen yhdenvertaiseksi palkkojen verotuksen kanssa. Nythän eläkkeensaaja maksaa korkeampaa veroa kaikissa veroluokissa ja korostuneesti isoista eläkkeistä raippaveron vuoksi.

Eläkkeiden raippavero on yksi suurimpia syitä "verosuunnittelulle" ja se pitäisi ehdottomasti muuttaa vastaamaan ansiotulosta perittävää raippaveroa.

Verotuksen muutoksilla moni pysyvää muuttoa suunnitteleva eläkeläinen peruisi päätöksensä ja tyytyisi viettämään ainoastaan talvikauden etelän lämmössä. Näin verotulot jäisivät Suomeen ja oikeudenmukaisuus palkansaajien ja työeläkkeiden saajien välillä toteutuisi.

Veromuutos toisi myös ostovoimaa kotimaiseen kysyntään, sillä muutoshan hyödyttäisi kaikkia työeläkkeen saajia eläkkeen suuruudesta riippumatta.

Ei ole myöskään hyväksyttävää, että jokin EU-maa houkuttelee eläkeläisiä alemmalla verotuksella, saati sitten nollaverotuksella. Tähän käytäntöön pitää saada muutos, mutta sen aikaansaaminen voi olla vaikea prosessi.

Heikki Ranki
hallituksen jäsen
Suomen Senioriliike ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat