Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppojen peliautomaatit ajavat minut tuhoon

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jari Elo Raha-automaattiyhdistyksestä kirjoitti (HS Mielipide 5. 3.), että Suomen liberaali rahapelien jakelu ei näy peliongelmaisten määrässä.

Rahapeliautomaatit jokaisessa kioskissa ja kaupassa houkuttavat minut surkeaan elämään. Pelaamisen perussyy on omituinen tapa lievittää elämisen tuskaa.

Isäni viimeiset elinkuukaudet vuosien sairastelun jälkeen veivät minut pelikoneelle. Jostain syystä päivittäiseen sairaalavierailuuni kytkeytyi surun hoito pelaamalla lähikauppojen automaateilla.

Tuska isän elämän hiipumisesta ja myötäeläminen hänen ainoana paikalla olleena omaisenaan romahdutti henkisen tasapainoni. Mielenterveyspotilaana olin heikko, mutta sisaruksilleni näytin jotain muuta.

RAY, jota kutsun ryöstöautomaattiyhdistykseksi, on saanut minulta kahden viime vuoden aikana 30 000 euroa pelikoneiden kautta. Asumisoikeuteni ja säästöni ovat menneet. Pelaaminen on myös aiheuttanut 8 000 euron velat. Arki on raakaa peliä alennusruokaa syöden ja vaateostoista säästäen. Vihaan itseäni.

Miksi pelikoneet sallitaan julkisissa tiloissa? Muissa sivistysvaltioissa pelipaikat ovat erillisiä ja suljettuja tiloja. RAY:n pelisaleissa ja kauppojen pelikoneilla piipahtaa alaikäisiä pelaajia aina, kun valvojan silmä välttää.

Suomessa poliitikot ovat tekopyhiä, kun he kannustavat kansaa pelaamiseen. Siten paikataan valtion budjettivajetta.

Auttakaa meitä heikkoja ja poistakaa pelikoneet kaupoista ja kioskeista, sillä muuten moni meistä tuhoaa elämänsä. Läheisesi voi olla joku meistä.

Väsynyt pelaaja
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat