Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katajanokalle mahtuu vielä uusia koteja

Mielipide
 
Venni Valkama

Vasta-argumenttina Helsingin Katajanokan lisärakentamiselle on esitetty merinäköalan menettämistä, kulttuurihistoriallisesti tärkeän merimaiseman turmelemista sekä liikenteen sumppuuntumista ja skattalaisille tärkeän Matruusinpuiston tuhoamista.

Kolme vuotta Katajanokalla aiemmin asuneena väitän, etteivät yllä esitetyt argumentit ole kestäviä, paitsi liikenteen osalta.

Pysyvästä merinäköalasta ei ole mainintaa osakehuoneistojen kauppakirjassa, 1980-luvun punatiilinen elementtirakentaminen ei voita kulttuurihistorialliselta arvoltaan modernia rakentamista Katajanokkaa mereltä tarkasteltaessa eikä Matruusinpuiston käyttöaste ja viihtyisyys ole kovin suuri verrattuna saaren pohjoispuolella olevaan Laivastopuistoon.

Skatta on mahtava paikka asua, eikä uudisrakentaminen vähennä sen arvoa, päinvastoin. Lisärakentaminen tarjoaa mahdollisuuden yhä useammille helsinkiläisille nauttia merellisestä tunnelmasta.

Ratkaisut liikenteen sumppuuntumiseen on etsittävä muualta kuin uudisrakentamisen rajoittamisesta. Väliaikaista haittaa rakentamisesta toki tulee, mutta se ei ole meille kaupunkilaisille mitään uutta.

Venni Valkama
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat