Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edunvalvontaa oppilaiden ja koulutyön hyväksi

Mielipide
 
Vesa Koskiaho

Professori Timo Saloviita kirjoitti (HS Vieraskynä 4. 3.) opettajien edunvalvonnan ja intressien vaikutuksista koulukäytänteisiin.

Saloviita on oikeilla linjoilla siinä, että erityisopettajien pitäisi jalkautua enemmän samanaikaisopettajiksi normaaliluokille. Etenkin alakouluissa samanaikaisopetus, ainakin osassa tunteja, palvelisi sekä heikkoja että lahjakkaita oppilaita. Toisen ammattilaisen tulo luokkaan on valitettavasti vielä pikemmin koettu ei-toivottuna kuin rakentavana ja kaikkia osapuolia palvelevana tukena. Tämä yhteistyömuoto vaatii vielä kypsyttelyä.

Saloviita väittää erityisluokkien heikentävän oppimistuloksia ja ehdottaa, että terveysalan asiantuntijat tekisivät päätökset erityisluokille siirtymisestä. Moniammatillinen oppilashuolto on onneksi tiiviisti mukana erityiseen tukeen siirryttäessä ja siitä neuvoteltaessa.

Tärkeintä olisi saada erityisen tuen piirissä olevan oppilaan arjessa olevat ammattiryhmät, sosiaali-, terveys- ja koulusektori, keskustelemaan ja välittämään tärkeät oppilaita koskevat tiedot ammattilaisilta toisille. Näin ammattiosaaminen ohjautuisi oikeasti oppilaan edunvalvontaan. Nykyisin tieto jää usein siirtämättä.

Vesa Koskiaho
erityisopettaja, Hamina

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat