Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläisten veroetua pitää selventää

Mielipide
 
Jukka Riikkala

Viime aikoina mediassa on käsitelty Espanjan ja etenkin Portugalin tarjoamia erityisiä etuja yksityissektorin eläkkeiden verotuksessa. Portugalihan tarjoaa täyden verovapauden kyseisistä eläkkeistä kymmenen vuoden ajaksi, Espanjassa edut ovat vähäisemmät. Lienee selvää, tai ainakin pitäisi olla, että kun ihminen muuttaa pysyvästi Portugaliin tai Espanjaan ja nauttii niiden tarjoamista veroeduista, hän ei voi samanaikaisesti saada niitä terveydenhuollon palveluita, joita Suomeen veronsa maksava saa.

Toisaalta poliitikoilla ei pitäisi olla mitään syytä vapauttaa veronmaksun ja terveydenhuollon ikeestä niitä seniorikansalaisia, jotka niin todella haluavat tehdä.

Suomesta ei toivottavasti tule totalitaarista, erilaisin keinoin kansalaisia lähes vankeina pitävää yhteiskuntaa, josta pois haluavat eivät voi helposti lähteä. Valinnan täytyy kuitenkin olla yksinkertainen: jos lähtee, Suomi ei puutu eläkkeeseen muttei myöskään maksa lähteneen hoitokuluja. Jos sen sijaan haluaa Suomen maksavan hoitokulut, on maksettava verotkin Suomeen.

Jukka Riikkala
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat