Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahapeliongelma tuottaa valtavasti tuskaa ja häpeää

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Raha-automaattiyhdistyksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Jari Elo (HS Mielipide 5. 3.) vierittää ongelmapelaamisen vastuuta peliongelmaisille. Suosittelen Eloa perehtymään Pekka Lundin kirjaan Rahapeliongelma: yksilölle jätetty taakka ja jatkamaan keskustelua, onko oikein, että RAY kerää varoja toimintaansa ongelmapelaajien kustannuksella.

Tarvitseeko Suomi joka seinustalla pimputtavia pelikoneita? Monen peliongelmaisen pelaaminen alkaa nimenomaan peliautomaateista. Olisiko aika lopettaa peliongelmaisten riisto ja kehittää jotain muuta varainhankintaa, joka ei tuottaisi peliriippuvaisia ja ongelmia, ei heille eikä heidän läheisilleen. Tähän tekstiin on mahdotonta sisällyttää sitä kärsimyksen, tuskan, häpeän, syyllisyyden ja jopa kuolemien määrää, mitä ongelmapelaaminen tuottaa.

Konkreettinen tapa ehkäistä ja vähentää peliongelmaisten määrää olisi poistaa pelikoneet kokonaan suuren yleisön ulottuvilta, kuten kaupoista ja huoltoasemilta. Rahapelaamisen tulisi olla sallittua Suomessa vain yhdellä kasinolla, jonne peliongelmainen voi tarvittaessa hakea itselleen porttikieltoa. Miten peliongelmainen voi päästä eroon riippuvuudestaan Suomessa, jossa pelikoneisiin, rahapeleihin ja niiden mainoksiin törmää kaikkialla arjessa?

Mielestäni valtion tulisi velvoittaa RAY:ta ottamaan nykyistä suurempi vastuu peliongelmaisten hoidosta muun muassa terapialla, katkaisuhoidoilla ja interventioilla. Eikö RAY voisi myös hoitaa peliongelmaisia, kun se pelien kehittelijöiden kanssa niitä luokin?

Pelikoneiden kasvattama peluri
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat