Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monen vammaisen haaveet kariutuvat pykäliin

Mielipide
 
Pirjo Telaranta

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston vammaistyön johtajan Mikaela Westergårdin vastaus (HS Mielipide 4.3.) liikuntavammaisen opiskelijan Lauri Heikkisen kirjoitukseen "Haluaako Helsinki passivoida vammaiset"(HS Mielipide 2. 3.) tuntuu kovin tylyltä pykälien viidakolta. Eikö tähän tilanteeseen tosiaankaan ole mitään ratkaisua?

Vammaton suomalainen nuori voi lähteä opiskelemaan ulkomaille ja hän saa siihen opintotukea. Sama koskee myös vammaista opiskelijaa, mutta henkilökohtaisen avustajan saaminen ei ole itsestäänselvyys.

Olen ollut näkemässä, miten voimia kuluttava taistelu siitä alkaa. Ihmettelenkin, miksi sosiaalitoimi ei tunnu tukevan vammaisten ponnisteluja. Eikö sosiaali- ja terveysviraston kuuluisi olla vammaisen puolella ja ajaa hänen asiaansa?

Miksi vammaisella opiskelijalla ei ole yhdenvertaista oikeutta toteuttaa haavettaan opiskella ulkomailla? Pelkään pahoin, että monen tulevaisuuden haaveet lopulta kariutuvat näihin mahdottomiin käytäntöihin. Tämä jos mikä on syrjivää ja perustuslaissa kiellettyä.

Entä jos ulkomaalainen opiskelija tulee Suomeen opiskelemaan? Saako hän henkilökohtaista apua opintojensa ajaksi?

Pirjo Telaranta
Lohja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat