Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaavoittajien pitää kuunnella asukkaita

Mielipide
 
Pirkko Kiviaho

Helsingin Sanomissa on keskusteltu Katajanokan täydennysrakentamisesta, jota alueen asukkaat vastustavat vedoten lähinnä merinäköalan menetykseen ja asuntojen hinnan romahtamiseen.

Vastaavantyyppisiä ongelmia on muuallakin. Asuinkaupungissani Riihimäellä on vireillä kaavamuutos, jonka seurauksena matalahkon, osaksi monttuun rakennetun kerrostalon eteen 30 metrin päähän rakennettaisiin kuusikerroksinen talo. Uuden talon autokatos tulisi vieläkin lähemmäs, heti kapean kujan viereen. Paikalla olevat puut kaadettaisiin tieltä pois.

Laatimissamme muistutuksissa ja lausunnoissa olemme vastustaneet kaavamuutosta ja tehneet siihen muutosehdotuksia sillä perusteella, että meiltä ensimmäisen kerroksen asukkailta menisivät ikkunanäkymät: näkisimme vain uuden talon seinän.

Myös asuntomme hinta romahtaisi ja myynti vaikeutuisi.

Edellä kuvattu tapaus ei ole mistään suurkaupungista, vaan pienehköstä, alle 30 000 asukkaan kaupungista, jota ei vaivaa asunto- eikä tonttipula. Jopa kaupungin pääkadun varrella on useita rakentamista odottavia tontteja.

Kun nykyisin suojellaan vanhoja rakennuksia ja liito-oravia, eikö meitäkin, nykyisten talojen asukkaita pitäisi suojella ja ottaa näkemyksemme paremmin huomioon päätettäessä kaupunkirakenteen tiivistämisestä?

Pirkko Kiviaho
Riihimäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat