Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi kaupat haluavat estää dyykkaamisen?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pari vuotta sitten kävelin kotikulmillani kahden ison ruokakaupan roskalavan ohi ja kurkkasin biojäteastiaan. Se oli täynnä syömäkelpoisia vihanneksia, leipiä ja eineksiä. Jäteastiasta tuli minulle, kuntoutus- ja asumistuella elävälle, arjen pelastus. Dyykkaamalla säästin kymmeniä euroja viikossa. Ei se hauskaa ollut, pikemminkin noloa.

Nyt biojäteastioihin on tullut ilmoitus: "Kaikki varkaudet ilmoitetaan poliisille, valvontakamera tiloissa." Siihen loppui dyykkaamiseni. Olen tähän asti mennyt joko varhain aamulla tai myöhään illalla dyykkaamaan välttääkseni työntekijöiden kohtaamisen. Muilta dyykkaajilta kuulin, että työntekijät passittavat dyykkaajat heti pois.

Miksi dyykkaaminen on kielletty? Ruokahan on heitetty roskikseen. Ruoka on täysin syömäkelpoista: kahden vuoden aikana en ole saanut mitään oireita. Olen löytänyt vielä päiväyksiltään kelvollisia leipiä, hedelmäsalaatti- ja viilipurkkeja ja jopa kaurahiutalepaketinkin, jossa oli pieni reikä.

Roskiksessa on paljon leivonnaisia, jotka on heitetty pois vain siksi, etteivät ne ole enää tuoreita. Ruokaa heitetään surutta ja helposti pois. Jos banaanissa on pieni musta läikkä, se päätyy roskikseen. Olen nähnyt kaupan vihannesosastolla työntekijöiden ottavan "huonot" yksilöt pois. Miksi ruokaa heitetään pois, jos sitä voi vielä syödä? Eikö ole parempi, että joku hakee ja syö ruuan sen sijaan, että ruoka menee kaatopaikalle?

En haluaisi lopettaa dyykkaamista. Se on ollut pelastukseni. Jos en saa dyykata, kaupat voisivat jakaa ruuan vähävaraisille tai lahjoittaa sen jakelupisteisiin, jotta se ei päätyisi ainakaan kaatopaikalle.

Ruokaa vailla
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat