Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähiöiden pyöräteiden puhdistus alkaa pian

Mielipide
 
Pekka Isoniemi

Taina Karrikka (HS Mielipide 5. 3.) toivoi, että hiekannosto aloitettaisiin myös Helsingin lähiöissä, ja ehdotti, että puolet kalustosta osoitettaisiin puhdistamaan lähiöiden pyöräteitä. Kuten kirjoittaja totesi, karkea hiekannosto on jo aloitettu kantakaupungin alueella.

Hiekannoston ajankohta riippuu ensisijaisesti kevään etenemisestä ja sääennusteista. Katujen varsilla olevat lumikasat sulavat päivän aikana ja kastelevat katupinnat. Yöpakkasen jälkeen kadut ovat vaarallisen liukkaat. Tästä syystä hiekannostoa ei yleensä aloiteta ennen kuin vuorokauden keskilämpötila pysyy nollan ja kymmenen lämpöasteen välillä.

Urbaanissa keskustassa hiekoitussepelin aiheuttama pölyongelma on suurempi kuin lähiöissä, koska liikennettä on moninkertaisesti. Myös kadulla kulkijoita ja pölystä kärsijöitä on enemmän.

Kantakaupungin alueelta on kaduille sulavat lumikasat saatu hyvissä ajoin poistettua ja siten hiekannosto on päästy aloittamaan muita kaupunginosia aiemmin.

Hiekannosto lähiöissä aloitetaan heti, kun se on lämpötilan puolesta turvallista. Jos kelit pysyvät nollan yläpuolella, hiekannosto päästään aloittamaan maaliskuun puolessa välissä. Yöpakkaset voivat kuitenkin siirtää aloitusajankohtaa eteenpäin.

Rakennusvirasto ja sen lukuisat urakoitsijat tekevät kaikkensa, jotta pyöräilystä tulisi entistäkin suositumpi kulkumuoto Helsingissä.

Pekka Isoniemi
toimistopäällikkö, Helsingin kaupungin rakennusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat