Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuuko sinun kulmillasi roskasakkia?

Mielipide
 
Pirkko Partanen

Siis sellaista ihmislajia, joka heittää roskat käsistään ihan mihin vain? Kevät on aikaisessa eikä lumi enää peitä tupakannatsoja, tupakka-askeja, karkkipapereita, pahvimukeja, muovipusseja, tölkkejä, kauppakuitteja, purukumeja, koirankakkaa ja kaikkea maan ja taivaan väliltä pois heitettävää.

Muutin puoli vuotta sitten metroaseman ja kauppakeskuksen kupeeseen hieman syrjemmältä täällä merellisessä Vuosaaressa. Pidin kotitalomme lähitienoon roskien osalta kohtuullisella vaivalla puhtaana. Toisin on nyt. Tunnen itseni Don Quijoteksi, joka on käynyt taisteluun tuulimyllyjä vastaan.

Hourupäisen hommaahan tämä onkin. Ympäristöstään välinpitämätön roskasakki porhaltaa mitään ajattelematta ohitse roskavana perässään. Naapuri tuossa naureskeli, että odotapa vain kun tulee kesä ja jengi virtaa Aurinkolahden hulppealle biitsille ja takaisin metroon.

Roskat alentavat ympäristön viihtyvyyttä ja lisäävät yleistä välinpitämättömyyttä kotiseutua kohtaan. Asennemuutos on mahdollinen, mutta hidas. Peräänkuulutan lisää roskiksia niin talojen ulko-ovien pieleen, kadunvarsille kuin puistoihinkin. Vastuu kuuluu kaikille. Taloyhtiöiden tontin siisteys ei voi olla vain kevät- ja syystalkoiden varassa.

Rakennusvirastolle on saatava lisää porukkaa töihin, ja niille tuotteille, joiden jätteitä heitetään maahan, on asetettava roskavero. Kouluihin ja koteihin tarvitaan myös lisää valistusta.

Pirkko Partanen
ravintolapäällikkö, eläkkeellä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat