Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liukuhihnatutkinto ei kerro opiskelijan taidoista

Mielipide
 
Hannele Tainio

Susanne Björkholm toi kolumnissaan (HS Tiede 9. 3.) esiin tärkeän näkökulman tieteen rapistumisesta. Kun tiedeartikkeleista rapisee yliopistoille rahaa, niitä tuotetaan laadusta välittämättä.

Ilmiö on läpäissyt koko koulutusjärjestelmämme. Myös ammattikorkeakoulut pyrkivät maksimoimaan julkaisutoiminnan ja julkaisut voivat ilmestyä lähes missä tahansa.

Sama koskee opiskelijoiden valmistumista. Kun koulut nykyisin saavat rahoituksensa opiskelijoiden valmistumisen ja opintopisteiden mukaan, opiskelijoita valmistuu laadusta välittämättä. Kärjistäen: jos opiskelija ei selviydy kirjallisista tenteistä, hänelle laaditaan vaihtoehtoinen suoritustapa niin usein, että hän selviytyy opinnoista.

Tuotamme määriä, emme laatua. Lopulta meillä on joukko korkeasti koulutettuja ammattitaidottomia ammattilaisia työyhteisöjen riesana ja asiakkaiden vahinkoina.

Pian ollaan tilanteessa, jossa suoritettu tutkinto ja todistus eivät enää kerrokaan osaamisesta, vaan työntekijän osaaminen paljastuu vasta koeaikana.

Hannele Tainio
lehtori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat