Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasataman tornit heikentävät ympäristöään

Mielipide
 

Pekka Helin puolusteli toimistonsa suunnittelemia Kalasataman pilvenpiirtäjiä (HS Mielipide 7. 3.). Hän erehtyi väittämään kolumnini (HS Koti 1. 3.) lähtökohdaksi omia maisemiani. Helin on jo aiemmin julkisuudessa vähätellyt muita aiheesta keskustelleita ja kyseenalaistanut heidän motiivejaan.

Oikaisen muutaman virheen. En asu Sörnäisissä vaan Hermannissa. Kesämajaltani ei ole näkymiä Kalasatamaan vaan Viikkiin ja osittain Arabianrantaan. En ole vastustanut Kalasataman keskusta ja palveluja, päinvastoin, vaan tornien korottamista asemakaavamuutoksella yli kaksinkertaisiksi rakennusliikkeen ehdottamalla tavalla

Helin perustelee Kalasataman pilvenpiirtäjiä joukkoliikenneyhteyksillä, keskuksen ja lähiseudun palveluilla sekä tornien ja keskuksen välisillä hissiyhteyksillä. Esimerkiksi yleiskaavaluonnoksen selvityksissä todetaan, että tehokas kaupunkirakenne ja -liikenne eivät edellytä torneja. Kalasataman pilvenpiirtäjien runkoihin tulee taitteita, ja siksi lasitornit näkyvät useista kulmista katsottuna ylöspäin levenevinä.

Kaupunkisuunnitteluviraston tuulisuusselvityksen mukaan Kalasataman tornit lisäävät moninkertaisesti alueen tuulisuutta, aiheuttavat voimakkaita puuskia ja turbulenssia sekä vaarallisia kanavavirtauksia, ja turvallisuus ja viihtyvyys heikentyvät. Tuulisuus ja varjostus huonontavat elinympäristöä.

Harri Hautajärvi
arkkitehti, tekniikan tohtori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat